Voskonijn dwerg

 

Type en bouw
20
gewicht
10
pels
20
haarstructuur
15
pelskwaliteit
15
kleur
15
conditie
5

 

 

 

 

 

Puntenschaal: totaal 100 punten

1. type en bouw
zie beschrijving Pool

2 gewicht
min = 1 kg (6 punten); ideaal 1.350 gram (= 10 punten); maximum 1,5 kg (= 8 punten)

3 Oorlengte = 4.5 to 7 cm

4 pels
Is uitermate lang. De dekharen zijn korter dan de grannenharen. Zij bedekken gelijkmatig het ganse lichaam, zonder evenwel een golvende of wollige indruk te geven.

5. Haarstructuur
De haren moeten stevig van structuur zijn. Aan de haarwortel zijn ze enigszins fijn, verdikken naar boven toe om dan weer fijn te eindigen bij de haartoppen
haarlengte tussen 3,5 en 5 cm; ideaal 4 cm

6. Pelskwaliteit
de voornaamste kwaliteit van de pels ligt in de structuur, de lengte en de dichtheid van de beharing. De pels moet rijk zijn aan onderwol. Ze verleent steun aan de dekharen zodat deze niet strak tegen het lichaam aanliggen. Door het neerhangen van de langere bejharing vormt zich een scheidingslijn op het midden van de rug.

7. Kleur
toegelaten zijn: zwart, fehkleur, havanna, chinchilla, wit RO en wit BO

8. Conditie
Zie algemeenheden.

LICHTE FOUTEN

Lichte afwijkingen van het type en/of de bouw - beharing wat kort of wat wolachtig - een weinig viltvorming - iets ongelijke beharing - ietwat onregelmatige dekkleur - wat dunne beharing.

Zie verder lichte fouten, geldig voor alle rassen.

ZWARE FOUTEN

Grove afwijkingen van het type en/of de bouw - te dunne beharing zeer slappe beharing (gebrek aan onderwol) - te groot verschil in lengte tussen dek- en grannenharen - te korte of te lange beharing veel te lange beharing op kop, benen of oren (bakkebaarden of oorpluimen) veel viltvorming - zeer ongelijkmatige kleur.

Zie verder zware fouten welke gelden voor alle rassen.